• Inici
  •  » Noticies
  •  » 2500 evidències de la quatribarrada al PV

#1 04-09-2010 17:45:23

Webmestre
Administrador

2500 evidències de la quatribarrada al PV

Benvolguts amics:

Tenim el gran plaer d'anunciar-vos que la nostra web ha aplegat a les 2500 evidències de la quatribarrada a la nostra terra.

Aquesta xifra l'hem aconseguida amb el nostre propi treball i dedicació, però també amb l'ajuda inestimable de diversos col·laboradors en diversos moments. Darrerament ne tenim un que ens està passant moltes i valuoses imatges.

Aquestes imatges demostren, una volta més com és de viu aquest símbol a la nostra terra, malgrat l'oficialització de la bandera blavera. A més, moltes de les darreres imatges que hem anat incorporant són d'enguany o de fa poc, la qual cosa dóna més valor encara a aquesta afirmació.

Centrem-nos, doncs, en el que ja hem aconseguit: Una meravellosa quantitat d'evidències de l'emblema quatribarrat, al llarg de totes les èpoques, a la nostra terra valenciana.

Endavant companys!

Webmestre1.

http://www.antiblavers.info/galeria/albums/userpics/10223/Retrat_Alfons_el_Cast_miniatura_occitana.jpg

Retrat del rei de la Corona d'Aragó Alfons el Cast [II d'Aragó, I de Catalunya. 1154-1196 (rei des de 1162 a 1196)] en una miniatura occitana. Aquest rei dedicà molts esforços a intentar conquerir València, i de fet en 1172 hi estigué a punt.

Desconnectat

 

#2 11-09-2010 10:42:23

manelmod-PV
Membre

Re: 2500 evidències de la quatribarrada al PV

D'evidències s'aneu a afartar, xics. De dalt a baix i de sud a nord de l'antic Regne, País Valencià o Comunitat hi ha mostres de l'heràldica reial quadribarrada d'Aragó-Catalunyamb amb qual estavem federats. Només l'obsessió anticatalana de la dreta tardofranquista espanyolista de fa 30 anys escampà la fòbia a la quadribarrada per fotre l'esquerra i aturar el canvi polític cap a la democràcia i l'autonomia. Se'ns obligà i imposà, a base de agit-prop falangista, pintades i òsties de carrer, la bandera quadribarrada amb franja blavosa i barrocoide de la capi. Dèien que era la "verdadera valenciana", la que "mos dugué el rei En Jaume i no s'inclina davant ningú", però no  era al capdavall sino la senyera tardomedieval del cap i casal València, mare de totes les burgesies coentes, i la que més es podia diferenciar de la que ells anomenaren i encara blasmen com la "màrfega catalana". Llàstima que el PSPV-PSO(Espanyol), de l'època, fora tan blanet i cagat. Hauria bastat un referèndum popular, sosegat i democràtic de símbols per haver-se evitat tot eixe merder. Els Lerme's, Ciscar's i demés es degueren de quedar ben pagats. "Baixada de pantalons històrica i humiliant" a Benicàssim davant el centralista d'Abril Martorell-Suarez, el fatxerio blaver d'AP, GAV i grupúscles marujiles i el SOE de Guerra i el sector de del Hierro. El valencianisme catalanista no va saber reaccionar, es quedà catatònic. Era molt petit, jove, diluit als pobles, massa intel.lectual i tenia poca força als carrer davant la pressió (armada) de la "pesta blava". No deuriem oblidar-ho mai. El SOE és en gran part el "problema" nacional.

Desconnectat

 

#3 13-09-2010 12:29:08

Lluis
Membre

Re: 2500 evidències de la quatribarrada al PV

Primer de tot presentarme i donar una salutació a tots els forers d´aquesta pàgina, m´enregistrat per donar la meua opinió de molts temes que ací es parlen, espere donar el meu humil punt de vista i que siga enriquidor per als altres.
La qüestió no es si la ensenya que va portar el rei Jaume era la quatribarrada, això esta clar, qui ho negue no esta bé de la totina, el tema principal es si acceptem la derivació posterior que hi ha al segle XV amb la qual es fica la banda blava i la corona, jo pense que tenint en compte l´evidència de que es l´ensenya de la ciutat de València des de el segle XV, els que som de València capital no deuríem de tindre cap dubte de la seua legitimitat al nostre àmbit dins de la ciutat. Evidenment hi hauría d´obrirse el debat de la seua legitimitat a la Comunitat, però assolir que es únicament l´ensenya blavera es empobrir l´assumpte, a mi com ciutadà de la ciutat de València em representa dins del meu àmbit. Crec que s´hauría de tancar el tema de la senyera fent un consens amb tots el habitants de les tres províncies, però repetisc, sense criminalitzar una ensenya que té un significat molt clar a la ciutat del Túria.

Desconnectat

 

#4 13-09-2010 20:40:04

Webmestre
Administrador

Re: 2500 evidències de la quatribarrada al PV

Benvolgut Lluís:

És clar que ha d'haver un consens entre els valencians, però la història és la que és i no es pot canviar.

La bandera blavera, a banda de que fora de la comarca de l'Horta en general és poc acceptada, és l'ensenya sols de la ciutat de València, i és de finals del s. XIX, com demostrà el gran erudit Pere Maria Orts i demostrem a la secció de "Bandera". Mira el que diu aquest poemeta de finals del s. XIX, escrit per Lluís Cebrián Mezquita:

A LA SENYERA DE LA CIUTAT

Hi ha qui diu qu'entusiasme no sent huí
al voret, perque aquella no pots ser:
Perque son tons brodats de un novell fer,
y per qu'es, pera vell, ton domás fi.
Qu'es com dir, que Valencia no está así,
la d'En Jaume, de March y de Ferrer,
perque hermosa y moderna es vá refer
ab empedrats, y fonts, y llums sens fi.
Aixó ho diuen mals fills y mals germans,
que d'amarte, vergonya es fan tan sols
quant d'Espanya se venen braus amans...
Déixals dir; pero fuig d'eixos estols,
que'ls que no saben ser bons valencians,
manco encara sabrán ser espanyols.


La bandera blavera fins i tot té una altra llosa ben greu, aquesta inacceptable: És una bandera imposada pels blavers de manera terrorista el 9 d'Octubre de 1979. Com a demòcrates i defensors de la llibertat, mai cedirem al terrorisme.

En qualsevol cas, si alguna gent de la ciutat del Túria la sent com a pròpia, això és quelcom respectable. Però per desgràcia, ací l'única bandera que s'ha criminalitzat és la que els blavers anomenen la "màrfega", i la gent amb no massa formació, la "catalana" o la "quatribarrada", que no és altra que la senyera històrica del Regne de València, l'única que té legitimitat històrica i heràldica per a poder anomenar-se realment valenciana.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » 2500 evidències de la quatribarrada al PV

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.