#1 18-07-2008 12:45:11

Laureta
Membre

Presentat el manifest “El Català, llengua comuna”

Presentat el manifest “El Català, llengua comuna”, un projecte de biodiversitat lingüística


http://www.elsingulardigital.cat/cat/img2/plataforma_llengua_474.jpg


Impuls a la nostra llengua. 23 associacions de persones immigrades i organitzacions de suport han presentat avui a la seu de l’Ateneu Barcelonès el manifest “El Català, llengua comuna”. L’acte ha comptat amb la presència i el suport, entre d’altres, del president del Parlament, Ernest Benach, i de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, el president d’ERC, Joan Puigcercós o el dirigent de Ciu Francesc Homs. El text, impulsat per entitats com la Plataforma per la Llengua, és partidari d’un model educatiu amb el català com a llengua “vehicular” i que no distingeixi l’alumne pel seu origen. És una aposta, en definitiva, per la diversitat lingüística. La presentació ha servit com a cloenda de curs d’aquesta xarxa d’associacions, que des de fa quatre anys organitza una sèrie d’activitats durant la diada de Sant Jordi, a Barcelona.

El manifest deixa clar que el català és "una eina d'aproximació i no un instrument de confrontació", tot i que "des d'alguns sectors" es vulgui utilitzar una llengua "com una arma d'enfrontament", una finalitat que "no es mereix". Un total de 23 associacions, de bolivians, senegalesos, xinesos, pakistanesos, palestins, marroquins i equatorians, entre d'altres, han elaborat aquest manifest, que ja va ser presentat l'abril passat.

"Reivindicar el seient que els correspon"

"Adoptar el català com a llengua comuna i així reivindicar el seient que els correspon a la societat catalana" és el lema que ha proposat als immigrants el portaveu de l'Associació Catalana de Residents Senegalesos, Abdou Mawa Ndiaye, que creu que la llengua catalana no està “en perill” i que cada cop més estrangers “s’atreveixen” a parlar-ho. Per la seva part, el portaveu de la Comunitat Palestina de Catalunya, Àlex Hinno, ha demanat un "esforç" als immigrants per aprendre el català perquè és "una manera de donar suport al país" i això "els acabarà ajudant a ells". Durant la presentació oficial del manifest s'ha reproduït un vídeo de defensa i promoció del català que ha elaborat la Plataforma per la Llengua i que es difondrà per Internet.


http://www.youtube.com/watch?v=hulk-9alFwg

Desconnectat

 

#2 18-07-2008 17:25:17

golet
Membre

Re: Presentat el manifest “El Català, llengua comuna”

Em pareix de categoria :-)

Més quan ara ixiran els quatre moniatos de torn dient q "esas asociaciones están compradas" i "sois unos nazis" XDDDD

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.