#1 28-04-2008 16:05:06

amunt
Membre

Milers de valencians a Alacant

La manifestació del 25 d'Abril reuneix milers de persones als carrers d'Alacant



Milers de valencians participaren dissabte passat en la manifestació que convoca tradicionalment ACPV per commemorar el 25 d'Abril. Enguany, Acció Cultural va decidir traslladar la manifestació a la ciutat d'Alacant, com a símbol del dret del poble valencià a la lliure informació -per la voluntat del govern valencià de prohibir TV3- i per fer palesa la pertinença d'Alacant i les comarques del sud al País Valencià i la nació catalana, front als intents de l'espanyolisme (mai oblidats del tot) de segregar-la i unir-la a una pretesa regió del "Sureste de España".

La manifestació va començar a les 18 hores, a les escales de l'institut Jorge Juan i va transcórrer sense incidents fins a la plaça de bous, on Toni Gisbert, coodinador d'ACPV, va fer un breu parlament. Esquerra i les JERPV hi van assistir sota el lema "Televisions democràtiques dels Països Catalans sí!", comptant amb la presència del president d'Esquerra-PV, Agustí Cerdà, el secretari general, Joan Puigcercós, el portaveu al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, així com dels altres precandidats al proper Congrés nacional Uriel Bertran, Jaume Renyer, Joan Carretero i Rut Carandell.

Altres militants destacats del partit, com Joan Ridaura, president d'Esquerra-Catalunya Nord, o Enric Vilanova, regidor a l'Ajuntament de Perpinyà, vingueren a fer pinya amb els republicans valencians per reclamar el dret a veure TV3 i reivindicar la nació catalana completa, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. 
     

   


www.esquerra.cat/paisvalencia

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.