• Inici
  •  » Denúncies
  •  » Via lliure a la destrucció del barri del Cabanyal de València

#1 15-03-2008 17:14:58

AguaitantPV
Membre

Via lliure a la destrucció del barri del Cabanyal de València

La secció cinquena de la sala contenciosa del Tribunal Suprem ha decidit desestimar els recursos de cassació interposats per l'associació de veïns Pavimar i l'Institut de Defensa d'Interessos Patrimonials, Culturals i Artístics del Cabanyal-Canyamelar (Indipcacc-Salvem el Cabanyal) contra la prolongació de l'avinguda de Blasco Ibáñez de València a través del barri del Cabanyal, segons ha informat l'alt tribunal en sengles notes de premsa, en què es comunica el resultat de la deliberació ja que la sentència es coneixerà en les pròximes setmanes.



El tribunal rebutja així els recursos interposats per les dos entitats contra la sentència del ple del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, d'1 d'octubre del 2004, sobre aprovació de l'homologació modificada i el Pla especial de Protecció i reforma Interior del Cabanyal-Canyamelar.

El Secretari Comarcal del BLOC de València, Ximo López Camps, ha considerat aquest matí com "molt trista" aquesta notícia . Segons ha informat el responsable del BLOC a la ciutat, la formació nacionalista s'ha posat en contacte amb la Plataforma per fer arribar als seus responsables "el suport i solidaritat del BLOC, i per posar-nos al seu servei per a qualsevol acció que decidisquen dur a terme en els propers dies". López Camps ha considerat que "la sentència, en cap cas, no deuria ser considerada per Rita Barberà com un taló en blanc per destruir el patrimoni de la ciutat, i ha reclamat a l'alcaldessa altura de mires i que actue des de la responsabilitat i no des de l'obsessió" El portaveu del BLOC ha anunciat que la formació nacionalista esperarà a conèixer el contingut íntegre de la sentència per actuar, però ha fet una crida a que la ciutadania "mostre una vegada més la seua oposició de manera contundent al projecte de prolongació de Blasco Ibáñez".

Per la seua banda l'ex-diputada d'EUPV i portaveu d'Inciativa Isaura Navarro ha manifestat que "amb aquesta sentència se li dóna via lliure a les intencions especulatives de Rita Barberá en el Cabanyal. La justícia està per a protegir al dèbil davant el poderós i en esta sentència no s'ha complit esta premissa. Estem molt descontents amb el desenllaç del procés, són molts anys de lluita de la gent d'un barri, que ha sofert una total marginació de l'Ajuntament, per intentar defendre els seus drets davant una ampliació arbitrària que suposa la destrucció del nostre patrimoni". Per a Navarro "si la justícia no és totalment independent del poder polític estem perdent un pilar fonamental de la nostra democràcia. Des d'Iniciativa volem mostrar el nostre suport i solidaritat amb els veïns del Cabanyal, afectats per una actuació que acabarà amb una part del patrimoni i la història de la Ciutat de València". "Iniciativa –ha afegit Navarro- seguirà secundant les mobilitzacions i mostres de protesta que s'organitzen contra l'ampliació de l'Avinguda Blasco Ibáñez".

Destrucció d'un històric barri mariner protegit
L'alcaldessa de València, Rita Barberà, s'ha compromés amb els veïns del Cabanyal a començar a treballar "molt de seguida" i "a la màxima velocitat possible" en la prolongació de l'avinguda de Blasco Ibáñez de la ciutat fins a la mar, a través d'aquest barri valencià, després de conéixer la decisió del Tribunal Suprem de desestimar els recursos de cassació interposats contra aquest projecte. Barberà, que ha realitzat aquestes declaracions després de presenciar des del balcó principal de l'Ajuntament de València la tretzena 'mascletà' de les Falles del 2008 junt a Mariano Rajoy i Francisco Camps, ha assegurat que els veïns del Cabanyal "han dit a les urnes, elecció rere d'elecció, que volien la prolongació" de Blasco Ibáñez fins a la mar. A més, ha destacat que la resolució del Suprem coneguda hui indica que el seu equip "fa les coses bé" i "s'ajusta a dret".

La primera edil ha manifestat estar "molt contenta" i "molt satisfeta" amb esta resolució judicial que, segons ha dit, fa que "al final" s'haja vist "el fruit d'un treball molt llarg i molt intens" que s'ha prolongat durant "quasi deu anys", ha precisat. S'ha mostrat "feliç", tot i que ha precisat que avui són els veïns del Cabanyal els que estaran "més feliços". Ha apuntat que durant aquest temps "hi ha hagut fins i tot moments de tremenda violència" que, segons ha ressaltat, vol "oblidar absolutament". Al seu torn, ha sostingut que també hi ha hagut per part seua i del seu equip de govern "realment, una entrega i una posició molt al costat dels veïns".

En aquesta línia, ha sostingut que "els veïns del Cabanyal han dit a les urnes, elecció rere d'elecció, que volien la prolongació -de Blasco Ibáñez-" i ha afirmat que aquesta pretensió "avui, ha donat el seu fruit final". Rita Barberà ha assenyalat, de la mateixa manera, que, "senzillament", el que s'ha dit hui amb la decisió de l'Alt Tribunal és "que hem fet el treball bé, que fem les coses bé i que fem les coses ajustades a dret". Ha considerat que açò "després de la ratificació a les urnes, és el millor per a València".

"L'esquerra radical ha degradat el Cabanyal"
La responsable municipal ha destacat que "ara" el seu "compromís amb els veïns" és, tenint "les coses fetes", ha dit, "començar de seguida, molt en continuat i molt intensament" a treballar per a "poder avançar en la prolongació de Blasco Ibáñez i en el Pla del Cabanyal". Ha asseverat que el fet que a l'equip municipal de govern li haja costat "deu anys arribar a aquest moment" és "la prova de com fa la política el PSPV, retardant i allargant les coses". A aquest respecte, ha agregat que tant els socialistes com "tots els salvem que s'han unit" el que han fet al llarg dels últims anys ha estat "allargar innecessàriament la recuperació de tot" el barri del Cabanyal.

Rita Barberà ha manifestat que ací es veu "la diferència" i "la distància" en la forma d'actuar. Ha comentat que pel respecte que s'ha tingut al procés judicial s'ha "aguantat" i que aquesta zona de la ciutat està "més degradada que fa cinc anys". L'alcaldessa ha ressaltat que d'això "té la culpa, exclusivament, eixa esquerra radical que no ha fet més que interpel·lar i no deixar-nos treballar". "No hi ha més distàncies", ha dit, alhora que ha apuntat que "som tots feliços, més els veïns del Cabanyal". Els ha traslladat la seua felicitació i s'ha compromés amb ells a "anar a la màxima velocitat possible" per a desenvolupar la prolongació de Blasco Ibáñez i el Pla del Cabanyal.

Font

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Denúncies
  •  » Via lliure a la destrucció del barri del Cabanyal de València

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.