Descarregueu  el navegador Mozilla Firefox, per a una visualització web millor i més segura
Descarregueu l'Adobe Reader, per a documents PDF

Main.GrupsIEntitats History

Hide minor edits - Show changes to output

Changed line 12 from:
# [[#federacion_coordinadora_de_entidades_culturales_del_reino_de_valencia|Federación Coordinadora de Entidades Culturales del Reino de Valencia]]
to:
#[[#federacion_coordinadora_de_entidades_culturales_del_reino_de_valencia|Federación Coordinadora de Entidades Culturales del Reino de Valencia]]
Deleted line 13:
# [[#racv|RACV]]
Deleted lines 66-76:
[[#racv]]
!!5 - RACV (Reial Acadèmia de Cultura Valenciana)
Institució que existeix des de principis de segle (aleshores no era “reial”, i sols era Centre de Cultura Valenciana), depenent de la [[http://www.dipval.es|Diputació de València]]. Des dels anys 70, els blavers s’anaren introduint a poc a poc en ella. En els 80 i part dels 90 no es pot dir que fóra del tot blavera, car encara hi havia gent catalanista, com Vicent Badia i Marín. Però la mort progressiva dels diversos catalanistes i la seua substitució per blavers, ha fet d’aquesta institució altre dels bastions del blaverisme.

En tot aquest procés, té un paper fonamental un personatge: [[Main/Persones#juan_lladro|Juan Lladró]]. Aquest empresari de la porcellana, des del seu lloc de degà de la institució, i des de les seues idees obsessives blaveres, ha fomentat tot aquest procés. Ell va impulsar així mateix el procés perquè aquesta institució esdevinguera “reial” (és a dir, va rebre aquesta denominació per part de la Casa Reial espanyola). Veiem ací una vegada més el clar lligam entre blaverisme i espanyolisme, i com des de Madrid sovint s’ha contemporitzat amb el blaverisme.

Aquesta institució, en fi, sota la influència i direcció de Juan Lladró, és la darrera responsable de les normes ortogràfiques blaveres, conegudes com a “Normes del Puig”. No obstant, els darrers temps sembla que estaria escindida en dos sectors: Un partidari d'escriure amb accents, proper a UV i encapçalat per Voro López; i un altre partidari de seguir sense accents, encapçalat per Ximo Lanuza i proper a CV.

[[http://www.racv.es/|Pàgina web de la RACV]]

\\
Changed line 68 from:
!!6 - Associació d’Escriptors en Llengua Valenciana (AELLVA)
to:
!!5 - Associació d’Escriptors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Changed line 75 from:
!!7 - Círcul Cívic Valencià
to:
!!6 - Círcul Cívic Valencià
Changed line 82 from:
!!8 - PV (Plataforma Valencianista)
to:
!!7 - PV (Plataforma Valencianista)
Changed line 91 from:
!!9 - Junts front a l'AVL
to:
!!8 - Junts front a l'AVL
Changed line 98 from:
!!10 - Curva Nord
to:
!!9 - Curva Nord
April 01, 2015, at 11:43 PM by 84.126.87.154 -
Added lines 62-63:

Però ha estat deixat de banda en març de 2015, en què en aprovar-se la "Llei de Símbols i Senyes d'Identitat", el govern autonòmic del PP reconeixia capacitat docent a aquesta entitat i a la RACV.
April 01, 2015, at 11:41 PM by 84.126.87.154 -
Changed line 100 from:
[[#junts_front_a_lAVL|Junts front a l'AVL]]
to:
[[#junts_front_a_lAVL]]
Changed line 107 from:
[[#curva_nord|Curva Nord]]
to:
[[#curva_nord]]
April 01, 2015, at 11:40 PM by 84.126.87.154 -
Changed lines 17-19 from:
# [[#yomus|Yomus]]
# [[#grup_vinatea|Grup Vinatea]]
# [[#plataforma_jovenil_valencianista|Plataforma Jovenil Valencianista]]
to:
# [[#plataforma_Valencianista|Plataforma Valencianista]]
# [[#Junts_front_a_lAVL|Junts front a l'AVL]]
# [[#Curva_Nord|Curva Nord]]
Changed lines 86-87 from:
El Círcul Cívic (sic!) Valencià és una fosca entitat dirigida per un fosc personatge anomenat Fernando Chiva, que es dedica bàsicament a fer campanyes blaveres per internet. Sembla que aquest grup estaria en l'òrbita del sector més blaver del PP, per la qual cosa la relació amb altres grups blavers no és precisament bona. També semblaria que aquest grup intentaria fer la tasca que porta anys fent el PP, que és la de captar vots i gent provinent del món blaver. La incidència d'aquest grup en qualsevol cas, més enllà d'internet, sembla mínima.
to:
El Círcul Cívic (sic!) Valencià és una fosca entitat dirigida per un fosc personatge anomenat Fernando Chiva, que es dedica bàsicament a fer campanyes blaveres per internet. Sembla que aquest grup estaria en l'òrbita del sector mé-s blaver del PP, per la qual cosa la relació amb altres grups blavers no és precisament bona. També semblaria que aquest grup intentaria fer la tasca que porta anys fent el PP, que és la de captar vots i gent provinent del món blaver. La incidència d'aquest grup en qualsevol cas, més enllà d'internet, sembla mínima.
Changed lines 91-100 from:
[[#yomus]]
!!8 - Yomus
Penya del [[http://www.valenciacf.es/|València C.F.]] ultraviolenta, anticatalanista i espanyolista. A ella estava vinculat l’assassí del militant nacionalista [[(Wikipedia:)Guillem Agulló]], Pedro Cuevas
, cosa de la qual parlarem. Són especialistes en amenaçar els aficionats del València C.F. que treuen “màrfegues” (que és com els blavers anomenen despectivement la senyera quatribarrada del País Valencià).

Essent entrenador del València C.F. l’holandès [[(Wikipedia:)Guus Hiddink]], aquesta penya va ser posada en
la palestra, car treieren una bandera amb una svàstica, i aquest entrenador ordenà immediatament als serveis del club que obligara als membres d’aquesta penya a guardar-la.

També tingueren una forta polèmica amb una altra penya, anomenada “Gol Gran”
. Aquesta penya, que és explícitament apolítica, posava cartells i pancartes escrits en valencià normatiu. Per causa d’això, reberen fortes amenaces per part dels membres d’aquesta penya (i també per part d’un altre grupuscle més radical, que sembla dissolt, anomenat “Fan Club”), arribant al final a alguna baralla forta i agressió física.

[[http://www.ultrayomus.com/|Pàgina web de Yomus
]]
to:
[[#plataforma_valencianista]]
!!8 - PV (Plataforma Valencianista)
Correspon a l'antiga "Plataforma Jovenil Valencianista", que fou una entitat que pretenia arreplegar tot el blaverisme jove i
, com diuen ells "tricolor". A diferència d'altres entitats joves blaveres d'altres èpoques i també actuals, pretenen difondre un missatge de "moderació".

Ara bé, el contingut de
la seua ideologia és un blaverisme d'allò més clàssic, amb defensa de la llengua valenciana com a independent de la llengua catalana, de València com una entitat que no té relació amb Catalunya i, no cal dir-ho, de la bandera blavera com a bandera pròpia del País Valencià.

[[https://ca-es.facebook.com/pages/Plataforma-Valencianista-PLV/157687294388101|Grup de Facebook de la Plataforma Valencianista
]]
Changed lines 100-103 from:
[[#grup_vinatea]]
!!8 - Grup Vinatea
Fosca entitat que estaria vinculada al [[Main/GrupsIEntitats#gav|GAV]]. Va nàixer coincidint amb l’arribada d’[[Main/PartitsPolíticsISindicats#unio_valenciana|UV]] al govern municipal de
la ciutat de València el 1991 després de treure 8 regidors. La seua activitat principal ha estat fer pintades de tota mena per la ciutat de València, moltes d’elles amenaçant. Moltes d’aquestes pintades ha estat fetes contra els rètols comercials dels pocs comerços que en la ciutat de València empren el valencià. Els darrers temps, semblaria haver canviat de denominació, passant a denominar-se “Colectiu (sic!) Vinatea” i també “Maulets 1707”. Tanmateix, el to i el missatge de les seues pintades sembla haver-se endurit, i han augmentat així les amenaces.
to:
[[#junts_front_a_lAVL|Junts front a l'AVL]]
!!9 - Junts front a l'AVL
"Junts front a l'AVL" és una entitat que, com el mateix nom indica, té per finalitat
la derogació de l'AVL. És una entitat que sempre va de la mà del Círcul Cívic Valencià i de la Plataforma Valencianista, i altres. Seria una mena d'entramat blaver "soft" o "moderat", que ha canviat, ben és cert, el llenguatge bròfec i agressiu d'altres èpoques, però que defensa un blaverisme tancat lingüístic i hostil a la idea d'establir lligams amb els altres territoris dels Països Catalans.

[[http://www.juntsfrontalavl.com/index_val.html|Pàgina web de Junts front a l'AVL]]
Changed lines 107-115 from:
[[#plataforma_jovenil_valencianista]]
!!9 - PJV (Plataforma Jovenil Valencianista)
Entitat que pretén arreplegar tot el blaverisme jove i, com diuen ells "tricolor". A diferència d'altres entitats joves blaveres d'altres èpoques i també actuals, com hem vist
, pretenen difondre un missatge de "moderació".

Ara bé, el contingut de la seua ideologia és un blaverisme d
'allò més clàssic, amb defensa de la llengua valenciana com a independent de la llengua catalana, de València com una entitat que no té relació amb Catalunya i, no cal dir-ho, de la bandera blavera com a bandera pròpia del País Valencià.

Així mateix, han participat en mobilitzacions blaveres, com ara les concentracions de novembre de 2004 i febrer del 2005
.

[[http://www.pjvalencianista.org/|Pàgina web de la Plataforma Jovenil
Valencianista]]
to:
[[#curva_nord|Curva Nord]]
!!10 - Curva Nord
La Curva Nord és el resultat de la fusió de dos grups d'animació històrics del València C.F.: Yomus i Gol Gran, que abans estigueren en algun moment enfrontats
, degut al radicalisme dels primers. Ben és cert que el resultat d'aquesta fusió d'aquests grups s'ha traduït en que sembla que s'han eliminat els elements més radicals i confluctius d'abans, i la nova penya continua, doncs, amb la línia de moderació de "Gol Gran".

Ara bé, la nova penya s'ha alineat amb el blaverisme més clàssic, no sols continuant amb la línia anticatalanista de Yomus, sinó anunciant en 2015 que anava a fer els seus comunicats amb l'ortografia de la RACV
. Així mateix, aquest grup d'animació ha rebut en 2015 la medalla d'or de la RACV, coincidint amb el centenari d'aquesta institució. També han anunciat que col·laborarien estretament, en principi en temes de traducció, amb les entitats blaveres "soft abans esmentades: Círcul Cívic, Plataforma Valencianista i Junts Front a l'AVL.

Tot semblaria, doncs, que respon a una estratègia del sector blaver del PP, que no té mitjans ni diners per a montar un partit blaver, i que utilitzaria així aquestes institucions com a grup de pressió blaver, en especial front a la imminència de la victòria de les forces d'esquerra i nacionalistes en les eleccions autonòmiques de maig de 2015.

Les seues figures destacades són Fernando León (President) i Paco Rausell (tresorer). Aquest darrer sembla que és qui té més poder dins del grup.

[[http://www.cn10.es/|Pàgina web de la Curva Nord
]]

Added line 16:
# [[#circul_civic_valencia|Círcul Cívic Valencià]]
Added lines 83-89:
[[#circul_civic_valencia]]
!!7 - Círcul Cívic Valencià
El Círcul Cívic (sic!) Valencià és una fosca entitat dirigida per un fosc personatge anomenat Fernando Chiva, que es dedica bàsicament a fer campanyes blaveres per internet. Sembla que aquest grup estaria en l'òrbita del sector més blaver del PP, per la qual cosa la relació amb altres grups blavers no és precisament bona. També semblaria que aquest grup intentaria fer la tasca que porta anys fent el PP, que és la de captar vots i gent provinent del món blaver. La incidència d'aquest grup en qualsevol cas, més enllà d'internet, sembla mínima.

[[http://www.circulocivico.org/|Pàgina web del Círcul Cívic Valencià]]

\\
Changed line 91 from:
!!7 - Yomus
to:
!!8 - Yomus
June 11, 2011, at 07:46 PM by 84.126.17.103 -
Changed lines 39-40 from:
Des del fòrum d'aquesta pàgina web s'ha amenaçat recentment els administradors de la pàgina web [[http://www.valencianisme.com|valencianisme.com]] (Pere Fuset i el professor de Filologia Catalana a la Universitat de València Abelard Saragossà).
to:
Des del fòrum d'aquesta pàgina web s'amenaçà els administradors de la pàgina web [[http://www.valencianisme.com|valencianisme.com]] (Pere Fuset i el professor de Filologia Catalana a la Universitat de València Abelard Saragossà).
Changed lines 44-45 from:
Entitat que arreplega les entitats “culturals” blaveres. Fonamentalment grups folklòrics de la comarca de l’Horta.
to:
Entitat que arreplega les entitats “culturals” blaveres. Fonamentalment grups folklòrics de la comarca de l’Horta. La seua secretària general és Presen Roca.
Changed lines 55-56 from:
El blaverisme va viure moments d’efímera glòria quan en la confusa etapa preautonòmica, el govern preautonòmic de Monsonís (1979-2) homologà oficialment els títols de llengua impartits per aquesta institució. Tot i que avui dia ja no són oficials, és aquesta l’única institució de la ciutat de València que imparteix cursos llengua blavera.
to:
El blaverisme va viure moments d’efímera glòria quan en la confusa etapa preautonòmica, el govern preautonòmic de Monsonís (1979-2) homologà oficialment els títols de llengua impartits per aquesta institució. Tot i que avui dia ja no són oficials, és aquesta l’única institució de la ciutat de València que imparteix cursos en llengua blavera.
Added lines 59-60:
Els darrers temps, però, sembla que ha encetat un cert acostament envers les postures favorables a la unitat de la llengua, materialitzat en diverses trobades entre membres d'aquesta entitat i professors de la Universitat de València del Departament de Filologia Catalana al llarg de 2010 i 2011.
Changed lines 68-69 from:
En tot aquest procés, té un paper fonamental un personatge del qual parlarem després: [[Main/Persones#juan_lladro|Juan Lladró]]. Aquest empresari de la porcellana, des del seu lloc de degà de la institució, i des de les seues idees obsessives blaveres, ha fomentat tot aquest procés. Ell va impulsar així mateix el procés perquè aquesta institució esdevinguera “reial” (és a dir, va rebre aquesta denominació per part de la Casa Reial espanyola). Veiem ací una vegada més el clar lligam entre blaverisme i espanyolisme, i com des de Madrid sovint s’ha contemporitzat amb el blaverisme.
to:
En tot aquest procés, té un paper fonamental un personatge: [[Main/Persones#juan_lladro|Juan Lladró]]. Aquest empresari de la porcellana, des del seu lloc de degà de la institució, i des de les seues idees obsessives blaveres, ha fomentat tot aquest procés. Ell va impulsar així mateix el procés perquè aquesta institució esdevinguera “reial” (és a dir, va rebre aquesta denominació per part de la Casa Reial espanyola). Veiem ací una vegada més el clar lligam entre blaverisme i espanyolisme, i com des de Madrid sovint s’ha contemporitzat amb el blaverisme.
Changed line 104 from:
Així mateix, han participat en les darreres mobilitzacions blaveres, com ara les concentracions de novembre de 2004 i febrer del 2005.
to:
Així mateix, han participat en mobilitzacions blaveres, com ara les concentracions de novembre de 2004 i febrer del 2005.
Changed lines 93-94 from:
Fosca entitat que estaria vinculada al [[Main/GrupsIEntitats#gav|GAV]]. Va nàixer coincidint amb l’arribada d’[[Main/PartitsISindicats#unio_valenciana|UV]] al govern municipal de la ciutat de València el 1991 després de treure 8 regidors. La seua activitat principal ha estat fer pintades de tota mena per la ciutat de València, moltes d’elles amenaçant. Moltes d’aquestes pintades ha estat fetes contra els rètols comercials dels pocs comerços que en la ciutat de València empren el valencià. Els darrers temps, semblaria haver canviat de denominació, passant a denominar-se “Colectiu (sic!) Vinatea” i també “Maulets 1707”. Tanmateix, el to i el missatge de les seues pintades sembla haver-se endurit, i han augmentat així les amenaces.
to:
Fosca entitat que estaria vinculada al [[Main/GrupsIEntitats#gav|GAV]]. Va nàixer coincidint amb l’arribada d’[[Main/PartitsPolíticsISindicats#unio_valenciana|UV]] al govern municipal de la ciutat de València el 1991 després de treure 8 regidors. La seua activitat principal ha estat fer pintades de tota mena per la ciutat de València, moltes d’elles amenaçant. Moltes d’aquestes pintades ha estat fetes contra els rètols comercials dels pocs comerços que en la ciutat de València empren el valencià. Els darrers temps, semblaria haver canviat de denominació, passant a denominar-se “Colectiu (sic!) Vinatea” i també “Maulets 1707”. Tanmateix, el to i el missatge de les seues pintades sembla haver-se endurit, i han augmentat així les amenaces.
Changed lines 93-94 from:
Fosca entitat que estaria vinculada al [[Main/GrupsIEntitats#gav|GAV]]. Va nàixer coincidint amb l’arribada d’[[Main/GrupsIEntitats#unio_valenciana|UV]] al govern municipal de la ciutat de València el 1991 després de treure 8 regidors. La seua activitat principal ha estat fer pintades de tota mena per la ciutat de València, moltes d’elles amenaçant. Moltes d’aquestes pintades ha estat fetes contra els rètols comercials dels pocs comerços que en la ciutat de València empren el valencià. Els darrers temps, semblaria haver canviat de denominació, passant a denominar-se “Colectiu (sic!) Vinatea” i també “Maulets 1707”. Tanmateix, el to i el missatge de les seues pintades sembla haver-se endurit, i han augmentat així les amenaces.
to:
Fosca entitat que estaria vinculada al [[Main/GrupsIEntitats#gav|GAV]]. Va nàixer coincidint amb l’arribada d’[[Main/PartitsISindicats#unio_valenciana|UV]] al govern municipal de la ciutat de València el 1991 després de treure 8 regidors. La seua activitat principal ha estat fer pintades de tota mena per la ciutat de València, moltes d’elles amenaçant. Moltes d’aquestes pintades ha estat fetes contra els rètols comercials dels pocs comerços que en la ciutat de València empren el valencià. Els darrers temps, semblaria haver canviat de denominació, passant a denominar-se “Colectiu (sic!) Vinatea” i també “Maulets 1707”. Tanmateix, el to i el missatge de les seues pintades sembla haver-se endurit, i han augmentat així les amenaces.
Changed line 22 from:
//
to:
\\
Changed line 32 from:
//
to:
\\
Changed line 41 from:
//
to:
\\
Changed line 48 from:
//
to:
\\
Changed line 61 from:
//
to:
\\
Changed line 95 from:
//
to:
\\
Added line 105:
August 07, 2006, at 01:32 AM by tècnic - text incial
Added lines 1-107:
%rfloat% (:selectlang:)
%trail% <<|Índex|>>

(:if userlang ca:)
(:title Grups i entitats:)
!Grups i entitats

>>continguts<<
'''Taula de continguts'''
# [[#gav|GAV]]
# [[#fundacio_nou_valencianisme|Fundació Nou Valencianisme]]
# [[#federacion_coordinadora_de_entidades_culturales_del_reino_de_valencia|Federación Coordinadora de Entidades Culturales del Reino de Valencia]]
# [[#lo_rat_penat|Lo Rat Penat]]
# [[#racv|RACV]]
# [[#associacio_d_escriptors_en_llengua_valenciana|Associació d'Escriptors en Llengua Valenciana]]
# [[#yomus|Yomus]]
# [[#grup_vinatea|Grup Vinatea]]
# [[#plataforma_jovenil_valencianista|Plataforma Jovenil Valencianista]]
>><<
[[<<]]

//
[[#gav]]
!!1 - GAV (Grup d’Acció Valencianista)

Grup que ha fet la feina bruta del blaverisme des de la transició.Tornarem a parlar d'ell al final. Ací avancem que des de la transició fins ara (amb una total i vergonyosa '''impunitat policial i judicial''') aquest grup ha realitzat innumerables pintades, actes vandàlics, amenaces, agressions i actes en definitiva violents.

No sols això, sinó que la seua revista “Som” fa oberta apologia de tots aquests actes, sense que cap poder polític la tanque. En l’apartat on parlarem de la violència blavera, veurem com en complir 25 anys van fer una oberta enumeració i apologia de tots els seus actes fins llavors. El [[http://www.bloc.ws|Bloc Nacionalista Valencià]] els va denunciar per això i la jutgessa que judicà els fets va dir que els fets havien prescrit, quan el que s’estava jutjant era l’apologia i no els fets en si.

[[http://www.gav-valencianistes.com|Pàgina web del GAV]]

//
[[#fundacio_nou_valencianisme]]
!!2 - Fundació Nou Valencianisme
Entitat fantasma que va crear Juan García Sentandreu com a pas previ a la fundació del seu partit Coalición Valenciana. No ha desaparegut però la seua activitat, contant que els de Coalición Valenciana són molt pocs, és mínima.

D'aquesta fundació depén [[http://www.elpalleter.com|la pàgina web "el palleter"]].

Des del fòrum d'aquesta pàgina web s'ha amenaçat recentment els administradors de la pàgina web [[http://www.valencianisme.com|valencianisme.com]] (Pere Fuset i el professor de Filologia Catalana a la Universitat de València Abelard Saragossà).

//
[[#federacion_coordinadora_de_entidades_culturales_del_reino_de_valencia]]
!!3 - Federación Coordinadora de Entidades Culturales del Reino de Valencia
Entitat que arreplega les entitats “culturals” blaveres. Fonamentalment grups folklòrics de la comarca de l’Horta.

[[http://www.galeon.com/fcecrv/|Pàgina web de la FCECRV]]

//
[[#lo_rat_penat]]
!!4 - Lo Rat Penat
Entitat cultural fundada durant la Renaixença pel seu patriarca, Teodor Llorente, i catalanista total en els seus orígens. Durant el franquisme va mantenir la flama de la llengua i el nacionalisme, i així va ser l’única institució durant molt anys que a la ciutat de València donava classes de valencià. Per ella passaren les principals figures de la intel.lectualitat valencianista de la post-guerra: Joan Fuster, Manuel Sanchis Guarner, Enric Valor, etc. Tot això va ser, però, fins a 1977-80 aproximadament. Llavors hi hagué una sèrie de violentes assemblees, a conseqüència de les quals, s’anaren fent amb el control d’aquesta centenària institució, i continuen en ell. Vegem per cert com ho conten ells mateixos, i, tot i emmascarar aquests fets violents, evidentment, els donen a entendre, [[http://www.loratpenat.org/historia/245-278.pdf|en aquest document (PDF)]].

[[http://www.valencianisme.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=68|En aquest enllaç també podem trobar una completa explicació d'aquests lamentables fets]].

El blaverisme va viure moments d’efímera glòria quan en la confusa etapa preautonòmica, el govern preautonòmic de Monsonís (1979-2) homologà oficialment els títols de llengua impartits per aquesta institució. Tot i que avui dia ja no són oficials, és aquesta l’única institució de la ciutat de València que imparteix cursos llengua blavera.

Els Jocs Florals instaurats a través d’aquesta institució per Teodor Llorente (que imitaven els de Barcelona) són avui una de les màximes expressions de la literatura blavera, junt amb alguns llibrets de falla.

[[http://www.loratpenat.org/|Pàgina web de Lo Rat Penat]]

//
[[#racv]]
!!5 - RACV (Reial Acadèmia de Cultura Valenciana)
Institució que existeix des de principis de segle (aleshores no era “reial”, i sols era Centre de Cultura Valenciana), depenent de la [[http://www.dipval.es|Diputació de València]]. Des dels anys 70, els blavers s’anaren introduint a poc a poc en ella. En els 80 i part dels 90 no es pot dir que fóra del tot blavera, car encara hi havia gent catalanista, com Vicent Badia i Marín. Però la mort progressiva dels diversos catalanistes i la seua substitució per blavers, ha fet d’aquesta institució altre dels bastions del blaverisme.

En tot aquest procés, té un paper fonamental un personatge del qual parlarem després: [[Main/Persones#juan_lladro|Juan Lladró]]. Aquest empresari de la porcellana, des del seu lloc de degà de la institució, i des de les seues idees obsessives blaveres, ha fomentat tot aquest procés. Ell va impulsar així mateix el procés perquè aquesta institució esdevinguera “reial” (és a dir, va rebre aquesta denominació per part de la Casa Reial espanyola). Veiem ací una vegada més el clar lligam entre blaverisme i espanyolisme, i com des de Madrid sovint s’ha contemporitzat amb el blaverisme.

Aquesta institució, en fi, sota la influència i direcció de Juan Lladró, és la darrera responsable de les normes ortogràfiques blaveres, conegudes com a “Normes del Puig”. No obstant, els darrers temps sembla que estaria escindida en dos sectors: Un partidari d'escriure amb accents, proper a UV i encapçalat per Voro López; i un altre partidari de seguir sense accents, encapçalat per Ximo Lanuza i proper a CV.

[[http://www.racv.es/|Pàgina web de la RACV]]

\\
[[#associacio_d_escriptors_en_llengua_valenciana]]
!!6 - Associació d’Escriptors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Entitat que arreplega els escriptors que utilitzen l’ortografia secessionista de les [[(Wikipedia:)Normes del Puig]]. En l’actualitat, i segons ells mateixos confessen, aplega al voltant de setanta escriptors (la majoria d’avançada edat). Això ja sols és una prova claríssima de la poca acceptació de l’ortografia blavera en la societat valenciana.

[[http://www.aellva.org/v_escritors.htm|Pàgina web de la AELLVA]]

\\
[[#yomus]]
!!7 - Yomus
Penya del [[http://www.valenciacf.es/|València C.F.]] ultraviolenta, anticatalanista i espanyolista. A ella estava vinculat l’assassí del militant nacionalista [[(Wikipedia:)Guillem Agulló]], Pedro Cuevas, cosa de la qual parlarem. Són especialistes en amenaçar els aficionats del València C.F. que treuen “màrfegues” (que és com els blavers anomenen despectivement la senyera quatribarrada del País Valencià).

Essent entrenador del València C.F. l’holandès [[(Wikipedia:)Guus Hiddink]], aquesta penya va ser posada en la palestra, car treieren una bandera amb una svàstica, i aquest entrenador ordenà immediatament als serveis del club que obligara als membres d’aquesta penya a guardar-la.

També tingueren una forta polèmica amb una altra penya, anomenada “Gol Gran”. Aquesta penya, que és explícitament apolítica, posava cartells i pancartes escrits en valencià normatiu. Per causa d’això, reberen fortes amenaces per part dels membres d’aquesta penya (i també per part d’un altre grupuscle més radical, que sembla dissolt, anomenat “Fan Club”), arribant al final a alguna baralla forta i agressió física.

[[http://www.ultrayomus.com/|Pàgina web de Yomus]]

\\
[[#grup_vinatea]]
!!8 - Grup Vinatea
Fosca entitat que estaria vinculada al [[Main/GrupsIEntitats#gav|GAV]]. Va nàixer coincidint amb l’arribada d’[[Main/GrupsIEntitats#unio_valenciana|UV]] al govern municipal de la ciutat de València el 1991 després de treure 8 regidors. La seua activitat principal ha estat fer pintades de tota mena per la ciutat de València, moltes d’elles amenaçant. Moltes d’aquestes pintades ha estat fetes contra els rètols comercials dels pocs comerços que en la ciutat de València empren el valencià. Els darrers temps, semblaria haver canviat de denominació, passant a denominar-se “Colectiu (sic!) Vinatea” i també “Maulets 1707”. Tanmateix, el to i el missatge de les seues pintades sembla haver-se endurit, i han augmentat així les amenaces.

//
[[#plataforma_jovenil_valencianista]]
!!9 - PJV (Plataforma Jovenil Valencianista)
Entitat que pretén arreplegar tot el blaverisme jove i, com diuen ells "tricolor". A diferència d'altres entitats joves blaveres d'altres èpoques i també actuals, com hem vist, pretenen difondre un missatge de "moderació".

Ara bé, el contingut de la seua ideologia és un blaverisme d'allò més clàssic, amb defensa de la llengua valenciana com a independent de la llengua catalana, de València com una entitat que no té relació amb Catalunya i, no cal dir-ho, de la bandera blavera com a bandera pròpia del País Valencià.

Així mateix, han participat en les darreres mobilitzacions blaveres, com ara les concentracions de novembre de 2004 i febrer del 2005.

[[http://www.pjvalencianista.org/|Pàgina web de la Plataforma Jovenil Valencianista]]
\\

%trail% <<|Índex|>>
Page last modified on February 21, 2016, at 02:26 PM
Edit - History - Print - Recent Changes - Search<
Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.